SNINA: Gymnázium využilo 50.000 korún na nákup notebookov a senzorov

08.02.2008 Snina

Snina 8. februára (TASR)- Gymnázium v Snine získalo v rámci otvoreného grantového programu Rozvoj vzdelávania na stredných školách od Nadácie Slovenskej sporiteľne 50. 000 korún. Tie využilo na nákup notebookov a senzorov ...
Rovnakú sumu v Prešovskom kraji získala aj Obchodná akadémia vo Vranove nad Topľou, ktorá využila finančné prostriedky na dovybavenie mobilných jazykových laboratórií a na zavedenie internetu do jazykovej učebne. Ďalšími školami v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktoré získali financie v rámci spomínaného projektu, je Stredná zdravotnícka škola v Poprade a kežmarská Hotelová akadémia Otta Brucknera.
\"Cieľom tohto programu bolo podporiť výnimočné a inovatívne projekty. Získané prostriedky využili všetky štyri školy predovšetkým na nákup informačných technológií, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. Dodala, že Nadácia Slovenskej sporiteľne vlani podporila celkom 32 stredných škôl z celého Slovenska sumou vo výške takmer 1,6 milióna korún.
Podľa Fitzekovej je školstvo najzákladnejším rezortom PSK. Na takmer 90 stredných školách v kraji študuje viac ako 10.000 študentov. Pre potreby škôl PSK vyčlení ročne z rozpočtu vyše 1,6 milióna korún.
 

Vyberte región